Datum: 13-07-2024 Tijd: 21:24
Navigatie
Foto's
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
SION/TABOE theoriedagen

Beste deelnemers aan de SION/TABOE theoriedagen,

Zaterdag 6 februari is het zover!

Iedereen dank voor het invullen van het inschrijfformulier, dat heeft ons geholpen het programma samen te stellen en zal ons in de toekomst gaan helpen om het begeleidingstraject voor de overland en wedstrijdvlieger vanuit de KNVvL te verbeteren.

Het idee is om de eerste (van twee) dagen te vullen met een plenair gedeelte. De tweede dag willen we, zoals het er nu uit ziet, splitsen. Een gedeelte voor de SION doelgroep en een gedeelte voor TABOE (snelheid maken/wedstrijden). We hebben al een idee over de inhoud, maar dat houden we nog even voor ons, zodat we het nog kunnen aanpassen naar aanleiding van de ervaringen op de eerste dag. 

Helaas kunnen we door alle COVID-19 restricties elkaar niet in levende lijve ontmoeten. Dat zal voor iedereen wel even wennen zijn, daarom hebben we besloten rustig aan te beginnen. Er worden twee onderwerpen behandeld. Robin van Maarschalkerweerd begint met het onderwerp meteo en dan met name in de voorbereidende fase. Dit onderwerp werd door vele van jullie gevraagd. Robin is een heel ervaren wedstrijd organisator, ervaren overland vlieger en bovendien regelmatig ter ondersteuning naar grote wedstrijden geweest. Iemand met zeer veel praktijk ervaring dus en ik ben blij dat hij dit met jullie wil delen. Wat minder werd gevraagd, is het tweede onderwerp: thermieken. Dit gaan we toch bespreken, omdat uit coaching vluchten blijkt dat hier vaak nog veel te verbeteren valt. Hiervoor hebben niemand minder dan Tim Kuijpers voor weten te strikken. Europees kampioen en wereld kampioen junioren, die kan jullie vast en zeker vertellen hoe je dit het beste kunt doen…

11:00    Intro door Nico Koster (ABZ) en Jeroen Verkuijl (SION/TABOE coördinator)

11:30    Meteo door Robin van Maarschalkerweerd.

13:00    Pauze

14:00    Thermieken door Tim Kuijpers

15:30    Nabespreking en praktijkdagen door Nico Koster.

16:00     Einde
 

De meeting zal plaats vinden door middel van Zoom. De uitnodiging volgt per mail.

Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
tip:
ctrl en + = scherm groter
ctrl en - = scherm kleiner
KNMI Buienradar
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden