Datum: 16-01-2021 Tijd: 08:27
Navigatie
Foto's
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Dit seizoen 2020 nog twee SION/TABOE praktijkweken in juli op Malden !!
De SION/TABOE weken zijn dit jaar op Malden van 13 t/m 17 juli of van 20 t/m 24 juli.
Jawel, ondanks dat de corona het zweefvliegseizoen flink overhoop gehaald heeft organiseert de Nijac op hun thuisveld Malden nog twee overlandweken. Tijdens deze twee weken zijn SION of TABOE vliegers van harte welkom.
 
SION en TABOE zijn voor de meer ervaren zweefvliegers redelijk gevestigde begrippen binnen zweefvliegend Nederland. Maar SION en TABOE zijn juist bedoeld voor de minder ervaren zweefvlieger die na het behalen van zijn brevet verder wil. Ter herinnering, SION is bedoeld voor de beginnende overlandvlieger, tot zelfs eerste overland als je zelf een coach meeneemt.Bovenkant van de SION doelgroep heeft zo rond de 7 overlands. TABOE doelgroep is juist voor de zweefvlieger die al wat overlands gevlogen heeft en zich verder wil ontwikkelen in het overlandvliegen.  Zeg vanaf 5 overlands tot en met Junioren Wedstrijd Venlo niveau is de TABOE doelgroep.
 
Klik op "Lees meer"
 
 
Sionweken 2019

De Sionweken 2019 zijn gepland op:

●    Week 19 van 6 t/m 10 mei op Terlet door de GeZC.

●    Week 29 van 15 t/m 19 juli op Malden door de NijAC.

Dit jaar is er elke dag een extra vliegend coach aanwezig bestaande uit (ex)- junioren en (ex)-kernploegvliegers om als vliegend coach mee te vliegen!

Bij niet vliegbaar weer wordt er aandacht aan de theorie besteed.

Startgeld €24,- per start, inclusief 2x onderuitzakken.
Campinggeld etc. volgens de gebruikelijke club tarieven

Voel je er voor? Geef je snel op, je mag je zelfs voor beide weken aanmelden!

Aanmelden kan via het SION-aanmeldingsformulier.
S.v.p.pas aanmelden indien je deelname (beschikbaarheid clubkist, coach) zeker is.

Wil je nog extra informatie, heb je een vraag of wil je even overleggen? Mail naar: info.sion.zweef@gmail.com

Namens Nico Koster,
a.i. Coördinator breedtesport CWS, lid ABZ

met vriendelijke groet,
Chris de Jong, GeZC
Frouwke Kuijpers, NijAC
(beiden enthousiaste overlandvlieg promotor)

En mocht je nog twijfelen, lees het stukje proza van Rob Hoozemans over zijn SION ervaring in 2003

Sion 2016

De Sionweken 2016 zijn gepland op:

  • Malden van 13 tm 17 jun

  • Terlet van 22 tm 26 augustus

Aanmeldingen mogen via de SION clubcoördinator naar cws.talentontwikkeling@gmail.com.

Uiteraard ben ik op dit mailadres ook te bereiken voor alle overige vragen.

Graag tot ziens op Malden of Terlet!

Alexander Venema
CWS talentontwikkeling

 

SION 2015

SION heeft als doel het stimuleren van het overlandvliegen in een ontspannen sfeer, op vaak een nieuwe lokatie en zonder wedstrijdelement. De doelgroep is de beginnende overlandvlieger. Overlandvliegen is leuk, laten we het gaan doen!

Naast Malden en Salland die al jaren onze vaste partners zijn als het gaat om het organiseren van de SION weken, mogen we nu ook Veendam verwelkomen. Een relatief nieuw veld met verrassend goede en veilige overlandvlieg mogelijkheden. Ook nieuw in 2014 is dat de week op Veendam in de mei vakantie zal vallen, dit om tegemoet te komen aan de mensen die nog een opleiding volgen!

De weken zijn als volgt:

  • 8 tm 12 juni op Malden

  • 13 tm 17 juli op Terlet

Voor meer informatie is er de de website van SION www.sion.zweefportaal.nl.

Aanmeldingen mogen via je SION clubcoördinator naar cws.talentontwikkeling@gmail.com, uiteraard ben ik hier ook op te bereiken voor alle overige vragen.

Graag tot ziens op Malden of Terlet!

Alexander Venema
CWS talentontwikkeling

8 tm 12 juni op Malden
SION: Stuurgroep Integraal Overlandvliegen Nederland

Welkom op de website van de Stuurgroep Integraal Overlandvliegen Nederland !!

SION heeft als doel het stimuleren van het overlandvliegen in een ontspannen sfeer, op vaak een nieuwe lokatie en zonder wedstrijdelement. De doelgroep is de beginnende overlandvlieger. Overlandvliegen is leuk, laten we het gaan doen!

Waarom SION
Bij de meeste clubs ontbreekt het aan een duidelijke vervolgopleiding tot overlandvliegen (VVO2). Zeker indien er binnen de club een beperkte overlandcultuur heerst en overland vliegen niet gestimuleerd wordt, zijn er tal van drempels te nemen voordat een prille GPL-houder zijn eerste overland(s) gaat vliegen.

Vanaf het eigen veld kan doorgaans niet doordeweeks gestart worden, zijn de thermische condities slecht of verhindert de luchtruimtestructuur een overlandvlucht. In het weekend zijn er weinig kisten voor overlandvliegen beschikbaar. Een beginnend overlandvlieger krijgt in de regel geen toestemming om alleen een kist mee te nemen naar een vreemd veld, zonder eigen instructeur. Ophalers, materiaal en vervoer moeten geregeld worden en last but not least, hoe staat het met de vluchtvoorbereiding? Op de dag zelf (lokale regels op het vreemde veld, meteo, notams, route, briefing door instructeur) en op de lange termijn (overlandvlieg theorie in de winter) . Allemaal zaken die de voor de beginnende overlandvlieger nieuw zijn en tegelijk op hem af komen.

SION wil deze drempels wegnemen door het organiseren van overlandvliegweken voor beginnende overlandvliegers (minder dan tien overlands). Samen met gelijk gestemden in een beschermde en stimulerende omgeving een paar overlands maken gedurende een week. Door een of twee keer deel te nemen wordt zo in korte tijd een solide basis gelegd voor het structureel en duurzaam overlandvliegen. Klik op "Lees meer".

Zweefportaal Headlines

tip:
ctrl en + = scherm groter
ctrl en - = scherm kleiner
KNMI Buienradar
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.16 seconden